Zenito Blog

Trotseer de uitdagingen van het ondernemerschap, laat je coachen!

Geschreven door Sandy Vande Moortele op 23 februari 2017
Thema's: Ik ben zelfstandige, Loopbaanbegeleiding
Een zelfstandige activiteit uitoefenen, eist veel van je. Voortdurend ben jij de spil én de motor van je zaak. De uitdagingen waar een ondernemer voor staat, evolueren constant. Zie jij even niet langer het bos door de bomen? Dan kan coaching jou misschien wel de nodige hulp bieden.

Lees meer

Welke boekhoudverplichtingen hebben zelfstandigen?

Geschreven door Laurent Versteylen op 19 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Boekhouding en Btw
Een goede boekhouding voeren, is wettelijk verplicht. Het is voor zelfstandigen ook een echte must om op de hoogte zijn van de financiële gezondheid van je bedrijf of om de fiscus de nodige informatie kunnen voorleggen. We zetten de basisregels van een degelijke boekhouding voor jou op een rijtje. 

Lees meer

Word jij de Starter van het Jaar 2016?

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 16 februari 2017
Thema's: Ik ben zelfstandige, Ondernemersweetjes
Traditiegetrouw bekroont partner UNIZO elk jaar dé Starter van het Jaar. Ze zoeken niet de beste, meest winstgevende, meest internationale,… starter, wél een starter die gewoon goed bezig is en nog steeds goesting heeft te ondernemen. Een starter die een extra pluim verdient!

Lees meer

Online een bedrijf overlaten: hoe gaat dat?

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 15 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Overname en overlaten
Net zoals op de immobiliënmarkt situeert de markt van de bedrijfsovernames zich vandaag in belangrijke mate online. Overweeg je een zaak over te nemen, dan is het bijgevolg handig om te weten hoe dit in zijn werk gaat.

Lees meer

Start doordacht, stel een financieel plan op!

Geschreven door Florence Van Coillie op 14 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Ondernemingsplan
Een financieel plan is tijdens de voorbereiding van een nieuwe zaak een onontbeerlijk deel van je businessplan. Het geeft jou en je mogelijke investeerders inzicht in de toekomstige financiële situatie van jouw zaak, waardoor je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bovendien zal een financieel plan er ook voor zorgen dat je steviger in je schoenen staat wanneer je met externe kredietverleners moet gaan praten.

Lees meer

Zijn syndici btw-plichtig?

Geschreven door Florence Van Coillie op 13 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Syndici
Zoals je al weet is de btw een belasting op goederen en diensten die door de eindverbruiker wordt gedragen, maar ben je als syndicus btw-plichtig?

Lees meer

Wat zegt de wet over de prijsaanduiding?

Geschreven door Inge Logghe op 7 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Marketing en Sales
Handelaars zijn verplicht om een ondubbelzinnige prijsaanduiding te hanteren. Hiervoor schrijft de wet enkele regels voor. Wat is dit nu precies? We lijsten het voor je op, zodat je goed weet wat je verplichtingen zijn. Overtredingen worden immers bestraft!

Lees meer

Hoeveel bedragen de sociale bijdragen voor startende syndici?

Geschreven door Inge Logghe op 7 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Syndici
Als syndicus moet je zelf zorgen voor je sociale zekerheid. Zo ben je wettelijk verplicht om je vanaf de eerste dag van de zelfstandige activiteit aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Elk kwartaal betaal je dan sociale bijdragen aan je sociaal verzekeringsfonds.

Lees meer

Wat betekent het herroepingsrecht voor e-commerce?

Geschreven door Florence Van Coillie op 6 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Marketing en Sales
In een vorige blogpost gaven we reeds alle informatie die je aan je klanten moet geven bij e-commerce. Bij verkoop op afstand, beschikt de consument over het herroepingsrecht, een termijn van ten minste 14 kalenderdagen waarbinnen afgezien kan worden van de overeenkomst.

Lees meer

Welke vennootschapsvorm is geschikt voor mij?

Geschreven door Karlien Kerremans op 5 februari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Rechtsvormen
Kies je voor een vennootschap, dan moet je weten welke vennootschapsvorm het beste bij jouw situatie past. We zetten de belangrijkste vennootschapsvormen op een rij en bespreken hun voor- en nadelen.

Lees meer