Zenito Blog

Hoe start je als syndicus?

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 12 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Syndici
Syndici die willen starten in bijberoep of in hoofdberoep moeten een aantal startersformaliteiten vervullen ten laatste de dag voor de start van de opdracht. We lijsten ze even voor je op!

Lees meer

Milieuzorg als ondernemer, hoe begin je eraan?

Geschreven door Sandy Vande Moortele op 11 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Milieu en Ruimtelijke Ordening
Als zelfstandige draag je de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor het milieu. Een milieudossier en milieukalender kunnen je hierbij helpen. We geven je alvast enkele tips.

Lees meer

Bescherm je tegen copycats en vraag een patent aan!

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 10 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Intellectuele eigendom
Niet alleen je bedrijfsnaam verdient bescherming. Heb je een nieuw product ontwikkeld of een compleet vernieuwende productiemethode? Of ben je van plan je vernieuwend idee binnen afzienbare tijd te realiseren? Voorkom dan dat anderen met je innovatie gaan lopen! Blijf heel discreet tijdens de realisatiefase en zorg zo snel mogelijk voor de nodige bescherming via een patent of octrooi. Deze materie is complex. In dit dubbelinterview vroegen we meer uitleg aan Michiel Verhamme van  UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers en aan Ivan Peeters van Solanden, een bedrijf dat onder meer gespecialiseerd is in de combinatie patenten-productontwikkeling-productie.

Lees meer

Wat zijn de steunmaatregelen voor ondernemers in Vlaanderen?

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 9 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Financiering en Steunmaatregelen
Tijdens de eerste jaren als startende ondernemer zal je waarschijnlijk veel moeten investeren in je zaak. Om het financieel wat gemakkelijker te maken kan je, als Vlaamse ondernemer, een beroep doen op verschillende geldschieters. In wat volgt, zetten we de voornaamste steunmaatregelen op een rijtje. 

Lees meer

6 tips voor een geweldig businessplan

Geschreven door Laurent Versteylen op 8 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Ondernemingsplan
Wie een eigen onderneming wil starten stelt het beste een businessplan of ondernemingsplan op. Een moeilijke taak, maar van niet te onderschatten waarde!

Lees meer

Ondernemer zoekt klanten!

Geschreven door Nicolas Maes op 3 januari 2017
Thema's: Ik ben zelfstandige, Marketing en Sales
Na de opstart van een zaak, is voor heel wat (startende) zelfstandigen de grootste uitdaging om voldoende nieuwe klanten vinden. Regelmatig krijgen we dan ook de vraag, ‘En wat na de start?’ Je kan als zelfstandige ondernemer nog zo’n geweldig product of een uitmuntende dienst hebben, zonder klanten sta je nergens. Hoe kan je dit oplossen? Hierbij een aantal tips die jou in je zoektocht kunnen helpen.

Lees meer

4 tips voor gratis reclame

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 3 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Marketing en Sales
Als starter beschik je niet altijd over een ruim budget voor reclame en promotie, terwijl je precies in die opstartfase extra publiciteit kan gebruiken om voldoende bekendheid te verwerven bij je doelgroep. Gelukkig zijn er een aantal methodes die je geen geld kosten en die je kan opnemen in je marketingplan.

Lees meer

Maak van een goed idee je eigen zaak!

Geschreven door Nicolas Maes op 3 januari 2017
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Ondernemersweetjes
Wil je graag zelfstandige worden, maar heb je het gat in de markt nog niet gevonden? Er bestaan een aantal manieren die jou helpen om tot een goed idee te komen en van dat goede idee je eigen zaak te maken.

Lees meer

Hoe doe je als starter aan promotie?

Geschreven door Hye-Sook Vijls op 30 december 2016
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Marketing en Sales
Als zelfstandige wil je je zaak optimaal in de kijker plaatsen om de verkoop te stimuleren. Promotie voeren is dus de boodschap. Hoe je dit precies doet? In dit artikel gaan we even in op de concrete vragen die je je moet stellen bij het uitwerken van een degelijk promotiebeleid.

Lees meer

Je e-mail en website in de KBO: een goed idee ?

Geschreven door Laurent Versteylen op 28 december 2016
Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, Ondernemersweetjes
Dat online en digitale aanwezigheid voor ondernemingen belangrijk is, is evident. Zo bouwen startende ondernemingen meteen een website en maken ze een professionele e-mailaccount aan... Laat je website en e-mailadres ook meteen registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), want dit heeft enkele voordelen.

Lees meer