Hoe start je als zelfstandige jouw eigen zaak? [video]

Hoe start je als zelfstandige jouw eigen zaak? [video]

Geschreven door Nicolas Maes op 21 juli 2016

Thema's: Ik wil starten als zelfstandige, OpstartformaliteitenWil je zelfstandige worden? In anderhalve minuut maak je kennis met de stappen die je moet ondernemen, van je eerste geweldig idee tot de opening van je eigen zaak. 

 

 

 

 

Slechts 6 stappen

Stap 1: Vraag advies aan een boekhouder: staat je bij en helpt bij het maken van de juiste keuze.

Stap 2: Zoek een handelspand.

Stap 3: Open een rekening bij de bank en informeer eventueel naar een lening.

Stap 4: Ga naar het Zenito Ondernemingsloket voor een zorgeloze opstart op maat van je zaak. De basiskennis bedrijfsbeheer en beroepskennis wordt gecheckt. Je btw-nummer wordt in orde gemaakt, activiteiten vastgelegd en de vergunningen aangevraagd. Je wordt er ook aangesloten bij Zenito Sociaal Verzekeringsfonds voor een optimale sociale bescherming.

Stap 5: Richt je een vennootschap op? Ga dan langs de notaris voor de oprichtingsakte en ga nog even naar het Ondernemingsloket voor de inschrijving van je vennootschap in de KBO.

Stap 6: Open je eigen zaak en verwelkom je eerste klanten. Succes!

 

Vul snel even de gratis Starters GPS in en ontvang een gepersonaliseerde stappenplan voor een correcte opstart:

Vul de Starters GPS in!

 

Nicolas Maes

Nicolas Maes is sinds 2009 aan het werk bij Zenito als Marketing & Sales Manager. Intussen stippelt hij als Directeur Sales en Marketing o.a. de strategische koers uit. Hij is steeds op de hoogte van de laatste marketingtendensen ademt alles wat sales is.